Parchet Kährs Chevron

Kährs Chevrondetalii

Parchet Karelia

Kareliadetalii

Parchet Polarwood

Polarwooddetalii

Parchet Kährs

Kährsdetalii

 » Montaj si intretinere

⋄ Parchet Kahrs pe incalzire in pardoseala

⋄ Cum ne alegem parchetul pentru sistemul de incalzire in pardoseala?

Parchet incalzire pardoseala

Parchetul din lemn triplu stratificat reprezinta o solutie naturala, robusta si ecologica pentru acoperirea unei pardoseli incalzite.

Conditiile ideale ce trebuiesc respectate sunt: o  temperatura ambientala de 19-24° C, o umiditate relativa a aerului intre 40 si 60%.

Temperatura la nivelul sapei maxim admisa este de 27° C.

Alegerea parchetului pentru placarea pe o pardoseala incalzita se face in functie de trei criterii:

citeste tot »

⋄ Cum se monteaza un parchet din lemn triplu stratificat

Parchet pe incalzire in pardosealaIn cazul alegerii tipului de montaj al parchetului trebuie sa luam in calcul faptul ca transferul termic in cazul unui parchet lipit este de 2,5 ori  mai bun decat in cazul parchetului instalat flotant.

Prin lipire transferul termic se realizeaza mult mai bine decat in cazul montajului flotant, unde intre sapa si parchet apare un strat de material izolator si o perna de aer ce are  rol de bariera termica.

Inainte de a incepe montajul parchetului trebuie verificata cu ajutorul higrometrului, umiditatea sapei, care in cazul unei sape  pe baza de ciment nu trebuie sa depaseasca  1,7% iar  in cazul celor anhidrice trebuie sa fie de 0,3% si a friabilitatii acesteia.

In general, grosimea minima a sapei se recomanda a fi de minim 6 cm, din care 3 cm peste reteaua de conducte. Foarte important este insa sa existe un raport corespunzator al transferului termic intre cele doua straturi de sub si peste reteaua de elemente de incalzire. Practic caldura cedata catre partea de jos  nu trebuie sa depaseasca 25% din caldura totala.

Inainte de punerea in functiune a sistemului de incalzire, sapa trebuie sa parcurga perioada de uscare si maturizare recomandata de producator.

citeste tot »

Sus