Parchet Kährs Chevron

Kährs Chevrondetalii

Parchet Karelia

Kareliadetalii

Parchet Polarwood

Polarwooddetalii

Parchet Kährs

Kährsdetalii

 » Documentatie tehnica » Certificari

Inainte de a lua o decizie in ceea ce priveste achizitia unui parchet ce urmeaza a fi instalat pe o pardoseala incalzita este bine sa va documentati daca produsul corespunde din punct de vedere  tehnic.

in acest sens este corect sa consultati o fisa tehnica, in care de obicei sunt precizate detaliile legate de dimensiuni si eventuale abateri acceptate, finisaj, duritate, rezistenta la zgariere, rezistenta la abraziune, emisiile de compusi organici volatili. Ex: Declaratia de performanta parchet Karelia si parchet Kahrs.

Pentru a va asigura in ceea ce priveste provenienta sau originea produsului este bine sa solicitati un certificat CE sau un agrement tehnic. Conform Consiliului Tehnic Permanent pentru Construcii roman, produsele ce detin certificarea CE, pot fi introduse direct spre comercializare, fara conditionari, agrementul tehnic nemaifiind necesar.  CTPC - Ghidul furnizorului

De obicei, in CE marking gasiti detalii legate de rezistenta sau conductivitatea termica. sau in fisa tehnica a parchetului triplu stratificat.

Atentie! Unii producatori comunica detaliile legate de transferul termic sub forma conductivitatii, altii sub forma rezistentei. Cele doua marimi fizice sunt invers proportionale. Deci, inainte de a compara doua produse verificati si acest aspect. Astfel puteti face o comparatie corecta.

Pentru a avea siguranta ca produsul achizitionat este un parchet de calitate, ar fi util sa solicitati certificatul ISO 9001, ce confirma existenta unui sistem de management al calitatii.

Certificarea CoC atesata faptul ca lemnul utilizat la producerea parchetului provine doar din surse legale, iar certificarea PEFC atesta responsabilitatea si angajamentul in ceea ce priveste managementul sustenabil al padurilor prin implicarea permanenta in campanii de replantare. In Romania, Karelia este sponsor oficial al campaniei " Conteaza ce respiri ".

IS0 14001 certifica, de asemenea, existenta unui sistem de management al mediului in cadrul firmei producatoare. (Video)

Datorita expunerii la factorii externi, mai ales la radiatiile UV si caldura, produsele pot degaja cantitati de compusi organici volatili, VOC, gaze ce au efecte nocive asupra sanatatii umane.

In acest sens producatorul sau importatorul trebuie sa va puna la dispozitie o certificare M1 pentru lacul sau uleiul utilizat la finisarea parchetului. Aceasta certificare atesta ca produsul se incadreaza din punct de vedere al emisiilor de COV in cele mai scazute limite.

Solicitati comerciantilor detalii legate de provenienta materialelor de finisaj, de unde provine lacul sau uleiul folosit la finisarea acestuia. Calitatea acestor materiale este decisiva in ceea ce priveste durata de viata a produsului si durabilitatea acestuia. De obicei, aceste aspecte sunt precizate in fisa tehnica sau in certificatul M1.

Kahrs Group utilizeaza in procesul de fabricatie adezivi, lacuri si uleiuri furnizate de companii nordice, lideri la nivel mondial in productia de materiale de montaj, finisaj si intretinere parchet, recunoscuti pentru traditia si calitatea in acest domeniu.

Pentru a va asigura in ceea ce priveste calitatea produsului, solicitati un certificat de calitate de la furnizor. Acesta trebuie sa poarte garantia producatorului, inclusiv sigla acestuia.

Nu acceptati certificari cu antetul importatorilor sau al distribuitorilor. Doar producatorul poate sustine o garantie reala.

Va recomandam sa luati mult mai in serios in procesul de selectie al produselor aspectele tehnice si certificarile aferente.

Parchetul din lemn reprezinta o investitie importanta si este de preferat sa cunoasteti aceste detalii inaintea achizitiei efective.

Sus