Parchet Kährs Chevron

Kährs Chevrondetalii

Parchet Karelia

Kareliadetalii

Parchet Polarwood

Polarwooddetalii

Parchet Kährs

Kährsdetalii

 » Colectii parchet

Parchetul stratificat din lemn reprezinta una din cele mai utilizate pardoseli instalate pe sistemele de incalzire in pardoseala.

Produsul poate fi utilizat doar in cadrul sistemelor cu agent termic sau electrice, inglobate in sapa, nu si in cazul celor electrice aplicate pe stratul suport. Parchetul din lemn stratificat a aparut ca o solutie alternativa la parchetul masiv,  bazata pe utilizarea unor materiale alternative, mai usoare si pe  considerente legate de pret.  Majoritatea producatorilor folosesc la fabricarea acestui produs  lemn de conifer pentru straturile 1 si 2 si respectiv din esenta nobila ( ex: stejar, merbau, wenge) pentru stratul de uzura.

Structura parchet triplu stratificatIn cazul parchetului Karelia pentru incalzire in pardoseala, cele trei straturi sunt structurate astfel:

Stratul 1  – lemn nobil, grosime 3,5 mm, finisat  fie   cu lac de trafic semilucios tratat UV in 5 straturi, fie cu ulei.

Stratul 2  – pin nordic atent selectionat , grosime 8 mm

Stratul  3 - pin nordic, grosime 2,5 mm (Video)

Fabricarea celor doua straturi din pin nordic constituie un mare avantaj deoarece acest tip de conifer are o densitate cu aprox. 20% mai mare decat un conifer din centrul sau sudul Europei. Acest lucru se datoreaza diferentelor de temperatura si umiditate scazute intre anotimpul rece si cald, fapt ce conduce la o crestere mai lenta a copacului, lemnul avand astfel o densitate si o duritate mai mare.

Avand o densitate ridicata, lemnul are o stabilitate dimensionala mai buna.

Un alt avantaj il constituie faptul ca imbinarea se face in sistem dublu click, o prindere mecanica ce asigura o fixare mai rezistenta aProfiloc placilor, fapt foarte important in cazul incalzirilor in pardoseala, unde, datorita variatiilor de temperatura, parchetul este supus unor tensiuni mai mari.

Pe stratul de mijloc lemnul este atent selectat, fibra este paralela, fapt ce preintampina tensiunile ce pot aparea intre lamele. Este un factor foarte important in ceea ce priveste stabilitatea multistrat, cu o duritate sporita, ce permite profilarea cu acuratete superioara a sistemului click si implicit o imbinare facila. De asemenea, stabilitatea dimensionala pe termen lung a placilor este mai buna, deoarece sistemul de imbinare este profilat la acest nivel.

Lacuirea in 5 straturi cu lac elastic, tratat UV ii confera o rezistenta sporita la impactul cu obiectele dure si o rezistenta a culorii finisajului initial pe o perioada mai lunga de timp.

Ultimele doua straturi sunt aplicate printr-o tehnologie speciala – nanotehnologie -  care pastreaza asperitatea naturala a lemnului in comparatie cu alte produse, ce formeaza acea pelicula lucioasa - patina, ce confera parchetului un aspect artificial.

Placile sunt finisate pe capetele scurte cu plywood, un mea, rezistenta imbinarii este una sporita.multistrat

Planeitatea placii, in special la imbinarea elementelor pe produsele multistrip este remarcabila.

Karelia este unul din putinii producatori care ofera toate informatiile legate de materialele folosite la fabricarea si finisarea produselor sale. ( Video )

Bona si Osmo sunt partenerii nostri alaturi de care oferim o garantie reala a parchetului.

Prin prisma structurii sale si a stabilitatii dimensionale ce survine acesteia produsul se recomanda, cu exceptia unor esente precum fag, paltin, mesteacan, jatoba in cazul incalzirilor prin pardoseala.

Conditiile ideale ce trebuiesc  respectate sunt o  temperatura ambientala de 19-24° C, o umiditate relativa a aerului intre 40 si 60%. Temperatura la suprafata parchetului nu trebuie sa depaseasca 24° C, fapt ce se traduce printr-o temperatura maxima deaproximativ 27° C la nivelul sapei.

Cauta decorul cel mai potrivit pentru casa ta. Poti fi propriul tau designer accesand simulatorul on-line.

Sus